Herinrichting entreegebied de Kruidhof Buitenpost

Maandag 5 maart 2018 | In

Algemene informatie:

In opdracht van de van gemeente Achtkarspelen start Witteveen Surhuisterveen in week 10 met de herinrichting van het parkeerterrein en het entreegebied van Europa’s grootste botanische kruidentuin “De Kruidhof” in Buitenpost.

De entree en het voormalige parkeerterrein krijgen een complete metamorfose. De bestaande asfaltverharding wordt verwijderd en afgevoerd. In de nieuwe situatie worden er een aantal parkeerplaatsen gerealiseerd voor mindervaliden. Een zogenaamde tút en derút parkeerplaats. Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen dus wel even afgezet en weer opgehaald worden. Ook mensen die bijvoorbeeld aankopen hebben gedaan kunnen hun auto dan tijdelijk even kwijt om de aankopen in te laden. Sinds de werkzaamheden bij het Stationsgebied, die inmiddels al afgerond zijn, is het niet meer mogelijk om voor de deur te parkeren bij De Kruidhof. Parkeren kan bij het treinstation van Buitenpost, op enkele minuten lopen van de Kruidhof.

De zogenaamde tút en derút parkeerplaats wordt voorzien van gebakken stenen. Naar de hoofdingang van De Kruidhof wordt een mooi tegelpad aangelegd. Het tuincafé krijgt een nieuw terras. Hiervoor worden dezelfde tegels gebruikt als het tegelpad richting de hoofdingang. Het overige gedeelte van het terrein wordt voorzien van halfverharding. Tot slot komen er nog een aantal groenvakken met beplanting. Worden er nog een aantal hagen geplant. En komt er nog een mooie kijkwand en een vijverbak. De kijkwand en de vijverbak worden beide uitgevoerd in Cortenstaal.

 

IMPRESSIE ENTREEGEBIED DE KRUIDHOF

 

Periode Realisatie: De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 5 maart en 28 maart i.v.m. de opening van het nieuwe seizoen op 1 april 2018.

Opdrachtgever: Gemeente Achtkarspelen

Cijfers/Techniek:
–          Opbreken en afvoeren asfalt, ca. 650 m²
–          Verwijderen en afvoeren funderingslaag, ca. 650 m²
–          Ontgraven van grond t.b.v. groenvakken, ca. 140 m³
–          Ontgraven van grond, ca. 3.950 m³
–          Leveren en verwerken zand, ca. 150 m³
–          Leveren en verwerken van grond, ca. 140 m³
–          Leveren en aanbrengen leidingwerk
–          Leveren en aanbrengen fundering, ca. 750 m²
–          Leveren en aanbrengen verhardingen, ca.750 m²
–          Leveren en aanbrengen kantopsluitingen, ca. 285 m¹
–          Leveren en aanbrengen halfverharding, ca. 275 m²